OXLO-prisen 2015 tildeles Refugees Welcome to Oslo og deres arbeid med nyankomne flyktninger

Publicado el

Oslo kommunes OXLO-pris 2015 tildeles Refugees Welcome to Oslo for en spesiell innsats for å skape en romslig, inkluderende og åpen by.

Refugees Welcome to Oslo (RWTO) er en del av den landsomfattende organisasjonen Refugees Welcome to Norway som ble startet sommeren 2015 som en respons på den store strømmen av flyktninger til landet. I Oslo har gruppen lagt til rette for, og organisert et enormt frivillig engasjement, og bidratt til at mennesker i en akutt og vanskelig situasjon har fått mat, klær, hygieneartikler, noen å snakke med og noen til å følge seg.

- Refugees Welcome to Oslo representerer et spontant og frivillig initiativ for å hjelpe de som kommer til Oslo, og har bidratt til et stort og synlig engasjement for inkludering og medmenneskelighet. Dette initiativet er en viktig motpol mot de negative kreftene i samfunnet, sier Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap som har ansvar for mangfold og inkludering i Oslo.

OXLO-prisen på kr 50 000 skal brukes til å støtte opp om det videre arbeidet med praktisk hjelp og råd til flyktninger, og til innsats som kan bidra i inkludering av nyankomne i byen.

- Alle vi i Refugees Welcome to Oslo har jobbet utallige timer og det varmer å få en slik anerkjennelse av Oslo kommune, sier leder av interimstyret og initiativtaker til Facebookgruppen i RWTO der alle aktivistene organiseres, Georgie Persson.

Prisen ble delt ut i forbindelse med FNs toleransedag 16. november på Rådhuset av Oslos ordfører.

Juryen består av representanter fra Byrådsavdeling for næring og eierskap, Rådet for innvandrerorganisasjoner, Rådet for funksjonshemmede, Skeiv Verden/Landsorganisasjonen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Oslo og Akershus (LLH OA) og Enhet for mangfold og integrering (EMI).

Følg Refugees Welcome to Oslo på Facebook og bli med på engasjementet!

I 2004 vedtok Oslo kommune at det skulle deles ut en årlig OXLO-pris i forbindelse med FNs toleransedag den 16. november. OXLO-prisen er på kr 50 000 og tildeles en organisasjon, virksomhet eller enkeltperson som har gjort en spesiell innsats i arbeidet med å skape en romslig, inkluderende og åpen hovedstad for alle, fri for fordommer og rasisme. I 2015 er det 11. gang prisen deles ut.

Tidligere prisvinnere:

2004: Deichmanske Bibliotek, Holmlia filial

2005: Ammerud Aktivitetssenter

2006: Internasjonal helse- og sosialgruppe (IHSG)

2007: Radio Latin-Amerika

2008: Minhaj Konfliktråd

2009: Bydel Alna

2010: Nordic Black Theatre

2011: Vålerenga mot Rasisme

2012: Dilek Ayhan

2013: Skeiv Verden v/ generalsekretær Susanne Demou Øvergaard

Du kan lese mer om begrunnelsene for tildelingen av de tidligere prisene her

Følg Refugees Welcome to Oslo på Facebook og bli med på engasjementet!

(Enhet for Mangfold- og Integrering)

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers