Wesam skrev sin bok «Under det arabiske bordet» om å være lesbisk i Midtøsten i hemmelighet i Gaza

Publicado el

Wesam Almadani er av palestisk familie, og ble født i en flyktningleir i Sudan, og vokste senere oppi Egypt. Etter Osloavtalen ble familien flyttet til Gaza. Forfatteren forteller om en manglende følelse av å være hjemme noe sted.

I løpet av sin karriere har Wesam skrevet og publisert flere bøker, noveller og dikt. AlMadani begynte å skrive sin viktigste bok som heter «Under det arabiske bordet» i hemmelighet mens forfatteren fortsatt bodde på Gaza.

Situasjonen til LHBT+ personer i Palestina er svært vanskelig, og menneskerettighetsorganisasjoner rapporterer om undertrykking fra myndighetene, grov diskriminering, vold og manglende beskyttelse av deres rettigheter, og at situasjonen forverres på grunn av Israel blokade og okkupasjon. På grunn av truslene ble forfatteren til slutt nødt til å flykte via Egypt, sammen med sine fire barn.

A Peace Not Poisoned: Radioprogram skapt av Mónica Orjuela

Norge er blitt vertsland for mange eksil journalister, forfattere og kunstnere. Her har disse funnet et sted å søke tilflukt, eller et nytt hjem, noen alene og andre med sin familie. Å reise i eksil gjorde det mulig for Al Madany å skrive ferdig boken sin, og forfatteren kunne også fortsette å skrive og fortsette å jobbe for å få oppmerksomhet rund situasjonen til lhbt+ personer i Midtøsten.

Hør Wesams interessante historie her:

Ivoox

Soundcloud

Musikk:

Raga - Dance of Music - Aakash Gandhi

La Luna esta floreciendo - Grupo Gualajo

Hine Ma Tov - E's Jammy Jams

Spesiell takk til Norsk PEN