Det skjer ikke noen forandring hvis majoriteten ikke blir mer bevis av rasisme i Norge. Intervju med Yohan Shanmugaratnam

Publicado el

I programserien No Time For Silence snakker vi med Yohan Shanmugaratnam, forfatter og journalist i Klassekampen. Han kommer fra en flerkulturell familie og har skrevet boken Vi puste fortsatt som han selv kaller “en tidskapsel”. Boka handler om rasisme som hovedtema, men handler også om integrering og kameratskap. Han snakker om et vanskelig tema, men han gjør det med en optimistisk tilnærming, og det gjør boken hans veldig spesiell.

Samtalen handler om hvorfor han valgte å skrive boken basert på siden egne erfaringer, om hvorfor det er viktig å kjenne til sentrale hendelser i rasismens og antirasismens historie, og hvorfor det ikke holder å ikke være rasist, men at det er nødvendig å være antirasist for å virkelig gjøre en forskjell.

Lytt til podcasten her

Musikk

Sao Meo Orchestral Mix - Doug Maxwell Zac Zinger

Karpe Diem – HER

Jakarta Riddim - Konrad OldMoney

No Time for Silence på radio Latin-Amerika – radioserien der vi hører ulike stemmer for et mangfoldig og inkluderende samfunn. Programserien er produsert med støtte fra Oslo kommune velferdsetaten og medietilsynet.